onsdag 27 oktober 2010

Mazarin tårta

Mazarin tårta ca 12 pers.
259 g mjukt smör
200 g riven mandelmassa
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 ägg
1 dl vetemjöl
hallonsylt
florsocker
vatten
Gör så här:
Vispa riven mandelmassa, socker, och vaniljsocker smidigt. Tillsätt äggen under vispning och blanda sedan i mjölet med en slev. Häll smeten i en smörad och bröad form och grädda i ugnen i 175 grader i 30 minuter. Jag tog en pajform så jag fick inte ur kakan, så nästa gång tar jag en kladdkakeform me löstagbar botten. Låt svalna. Bred på ett lager sylt över kakan. Gör en glasyr av florsockret och vattnet, gör den ganska tjock. Bred på glasyren på kakan.
En väldigt lätt kaka att göra, e nog perfekt att ha i frysen o när man ska ha gäster slänger man på sylt o glasyr:)
/M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar