Kakan: 175 grader
200 g smör eller margarin
3 dl socker
2 ägg
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl kakao
Kola överdraget:
3 dl socker
3 msk sirap
150 g mörk choklad
150 g smör eller margarin
3 dl vispgrädde
Smält smöret i en kastrull blanda sedan i äggen och sockret. Rör runt o vänd sedan i mjöl, kakao och bakpulver. Smöra och bröa en kladdkake form med löstagbar botten och häll i smeten där i och sen in i nedre delen i ugnen i ca 20-25 min. Jag tog ut min när den fortfarande var lite lös.
Ta en ganska hög kastrull och häll i alla ingredienserna utom smöret. Lägg fram smöret så det blir rumstempererat. Koka kolan i ca 30-40 min tills den blir tjock och ta sedan och klicka i lite smör i taget och rör om.
Låt kolan svalna lite och likaså kakan sen brer du på kolan på kakan:)
Jag garnerade kakan me non stops men man garnera med nåt annat gott som hallon osv. I morrn ska den serveras med grädde och vaniljglass:)
/M
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar